Joulua ja Uutta vuotta odotellessa

5.12.2014 13.52 | Jouko Vuorenniemi

 Joulua minun ei tarvitse odottaa. Joulu tulee hyvin vauhdikkaasti vastaan ja uusi vuosiluku vaihtuu heti perään. Työtä on riittänyt ja tuntuu siltä, että ei se aivan heti ole loppumassakaan. Aika sopiva työtahti ja auton ajoa on riittänyt ajellessa toimintayksiköistä toiseen ja vähän muihinkin kohteisiin. Asumispalveluyksiköt ovat sopivasti täyttyneet ja nuorille suunnatun uuden asumispalveluyksikön valmistelu on hyvässä vauhdissa. Vuokrasopimusta laaditaan, henkilökuntaa rekrytoidaan ja lähialueen sosiaalitoimistoihin ollaan yhteyksissä. Eli tekemisen meininkiä.

Vapaaehtoiskoulutukset ovat toteutuneet Jyväskylässä, Seinäjoella ja Turussa. Aluetyöntekijät valmistelevat uusia koulutuksia ainakin Kälviälle ja Vaasaan. VaHa-projekti (Vapaaksi hallitusti) on lyönyt itsensä läpi ja hieno yhteistyö vankiloihin päin toimii. Monet vapautuneet ovat saaneet apua projektista. Seinäjoen kotokuntoutuksemme sai Seinäjoella järjestetyillä koulutuspäivillä erittäin hyvää palautetta toiminnastaan. Kotokuntoutuksen ansiosta kalliin laitoshoidon tarve on merkittävästi pienentynyt. Turun Kirpputorimme juhlii 11.12.2014 kymppisynttäreitä ja siellä asiakaspalaute on ollut kiitettävää.

Seurakuntiin päin on ollut yhteyksiä myös runsaasti. Olin alustamassa ja virittämässä työntekijöitä ryhmätöihin Savon työntekijäpäivillä Varkaudessa ja Isossa Kirjassa syyspäivillä olin mukana. Hengellisissä tilaisuuksissa vastuuta kantaen olen ollut Kiikoisissa, Kauhavalla, Jyväskylässä, Sonkajärvellä ja Lappeenrannassa. Myös joululehti tuli punnerrettua kasaan, kun edellinen tehtiin vielä yhdessä Mäkisen Markun kanssa. Markun kanssa olemme olleet Järviradion ohjelmissa, Markun ollessa päävastuussa.

Nyt uuteen vuoteen reippain mielin ja odotellen, mitä se tuo tullessaan. Onneksi tätä työtä tehdään yhdessä ja kaiken toiminnan takana on Rakastava Jumala, jonka apulaisina saamme olla.

Levollisesti toimien Taivaan Isän rakkaudesta nauttien.

Rauhaisaa Joulun aikaa ja mielenkiintoista Uutta vuotta!!!

Jokke