AMMATILLISTA JA KOKEMUSASIANTUNTIJUUTEEN PERUSTUVAA OHJAAVAA ASUMISPALVELUA RAISIOSSA VUODESTA 1991 LÄHTIEN


Yhteystiedot:
Raision Kan-koti
Kaanaanrannantie 12, 21120 Raisio
p. 050 339 2175 e-mail: raisio(at)kan.fi

Asiakaskyselyt puhelimitse arkisin klo. 08:00-15:30 tai sähköpostilla
 

 

Kiiteistö

 

RAISION KAN-KODIN ESITTELY JA PALVELUKONSEPTI
Päihteetön OHJATUN asumispalvelun yksikkö

 

• Yksikössämme on viisi asumispaikkaa. Neljä yhden hengen huonetta ja yksi kahden hengen huone. Kahden hengen huonetta voi tarvittaessa käyttää pariskunnan huoneena, joissain tapauksissa otamme myös pienen perheen asumispalvelun piiriin.

 

• Alakerrassa on ruokailutila, keittiö ja toimistotilat. Yläkerrassa on asuintilat, yhteiskeittiö, oleskelu- ja ryhmätilat. Yksikkömme on pieni ja kodinomainen, jossa kodin- ja arjen askareet tulevat yhteisötoiminnan kautta tutuiksi. Asumispalvelu sisältää asunnon, ruoan, henkilökohtaiset keskustelut, palveluohjauksen, yleisten tilojen käytön ja puhtaanapidon.

• Ohjattu asuminen  on tarkoitettu miehille, naisille, sekä rikollisesta ja vankilakierteisestä elämäntavasta pois pyrkiville henkilöille. Yksikössämme kohtaamme asiakkaitamme kristillisen käsityksen mukaan. Kuntoutusohjelman ja yhteisöhoidon kantava perusajatus on kodin ja yhteisöllisyyden yhdistäminen. Kaikki asiakkaat ovat henkilökunnan ohella vastuussa asiakkaiden hyvinvoinnista, sekä yksikön toimivuudesta. Yhteisössä noudatetaan yhteisvastuullisuuden, tasa-arvoisuuden, oikeudenmukaisuuden, sekä fyysisen, psyykkisen, sosiaalisen ja hengellisen väkivallattomuuden periaatteita. Yksikkömme pidetään siistinä yhteisvoimin, niin että kaikki osallistuvat kykyjensä mukaan toimintaan.

• Yhdessä asiakkaan kanssa laadimme kuntoutussuunnitelman josta meidän on yhdessä helppo seurata tulevaisuuden suunnitelmia eteenpäin.


• Raision Kan- kodin kristillisyys on diakonisesta lähtökohdasta nousevaa, asiakasta tukevaa, rohkaisevaa ja ihmisarvoa kohottavaa. Asiakkailta ei siis edellytetä kristillistä vakaumusta.

 

ASUMISPALVELUN HINTA ON 53 euroa/vrk

ATERIAPALVELUN HINTA  on 12 euroa/vrk

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN MAHDOLLISUUS 20€/krt kuntouttavatyötoiminta tapahtuu Kirpputorillamme Turussa

Ateriapalvelu sisällytetään asumispalvelun hintaan yht. 65 €/vrk

 

 

TYÖNTEKIJÄT

Jari Pulkkinen,

vastaava ohjaaja.

p.050 3392175

jari.pulkkinen(at)kan.fi

 

 

Teuvo Leppänen

Ohjaaja / PAT

p. 050 339 21 75

raisio (at) kan.fi

 

Työntekijänä Raision Kan- kodilla toimii ammatilliset kokemusasiantuntijat, sekä vapaaehtoisia mm. viikonloppupäivystäjinä tarpeen niin vaatiessa.

 

ASIAKKAAKSI RAISION KAN -KODILLE

Kan- kodille hakeudutaan mm. oman kunnan sosiaalitoimen kautta. Muita lähettäviä tahoja ovat A-klinikat, katkaisuhoitoasemat ja muut päihdehoitopalveluja tarjoavat yksiköt sekä vankilat. Asiakkaan alkuhaastattelu tehdään puhelimitse ja samassa yhteydessä sovitaan jatkotoimenpiteistä. Akuuttivaiheessa oleva päihteiden käyttäjä käy katkaisuhoidon ennen Kan- kodille tuloa. Ennen Kan- kodin tuloa on asiakkaalla oltava voimassa oleva maksusitoumus oman kotikunnan sosiaalitoimesta, tai kuntoutuksen rahoitus muulla tavoin selvitettynä esim. itsemaksavana.
Asiakaspaikkatiedusteluihin ja mahdollisiin lisäkysymyksiin vastaavat Kan- kodin työntekijä arkisin klo 8.00- 15.30 puh. 050- 339 21 75 tai sähköpostilla: raisio (at) kan.fi

 

RAISION KAN- KODIN RYHMÄT (TEEMAT JA SISÄLLÖT)


Hengellinen ryhmä: Mahdollisuus osallistua hartauksiin kodillamme, sekä käydä seurakunnissa.

Elämänhallintaryhmä
-Siivous, ruoanlaitto, virastoasioiden hoito(kela:n tuet yms.), internetin käyttö (hakukoneet ja verkkopankki, virastoaikana).

 

KOTIELÄIMET

Emme voi ottaa kotieläimiä yksikköömme allergisista syistä.