Esittely

Kan ry on toiminut Suomessa jo 50 vuotta ja on jäsenmäärältään (2500) Suomen suurin voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö, joka tukee elämänhallintansa menettäneitä ihmisiä. Toiminta on alkanut vapaaehtois- ja vertaistukityönä ja kehittynyt ammatilliseksi kuntoutukseksi, jossa on mukana edelleen myös vapaaehtoisia ja vertaistukihenkilöitä.

Tarjoamme päihteettömän ja turvallisen yhteisön niille, jotka ovat väsyneet vanhaan elämäänsä ja motivoituneita päihteettömyyteen toisten kuntoutujien ja ammatti-ihmisten kanssa.

Kristillinen maailmankuva on osa meitä, sen perusteella arvostamme jokaista yksilöä sellaisena kuin hän on ja kunnioitamme jokaisen omia valintoja. Tutkimusten mukaan kristillinen vakaumus auttaa kiinnittymään päihteettömään ja rikoksettomaan elämään, mutta emme vaadi sinulta mitään uskonnollista vakaumusta. Voit osallistua ohjelmaamme sellaisena kuin olet, edellytämme sinulta ainoastaan päihteettömyyteen ja yhteisön sääntöihin sitoutumista.

Uuteen elämään kiinni pääseminen on pääsääntöisesti hidasta ja kivuliasta, mutta mahdollista ja varsinkin sen arvoista! Tule mukaan yhteisöön, jossa saat mahdollisuuden elämän muutokseen ja tutustut ihmisiin, jotka ovat sen kokeneet.

Turvallinen

Kristillisen maailmankuvan mukaan pidämme kaikkia ihmisiä arvokkaina, merkityksellisinä ja auttamisen arvoisina. Me arvostamme sinun valintojasi ja tuemme sinua yksilöllisesti, emmekä edellytä sinulta mitään uskonnollista vakaumusta. Tutkimusten mukaan kristillinen vakaumus on apuna päihteettömään ja rikoksettomaan elämään, siksi kristillisyys on osa meitä – turvallisesti.

Päihteetön

Turvallisuus Kan-kodilla tarkoittaa myös päihteettömyyttä. Jos etsit itsellesi pysyvästi päihteetöntä elämää, voimme olla sinulle oikea koti ja yhteisö kuntoutuksen jälkeenkin.

Yhteisö

Kun haluat jättää päihteet ja rikokset ja päästä käsiksi uuteen elämään, sinun tulee jättää myös vanhat päihteisiin ja rikoksiin liittyvät yhteisösi. Kan-koti tukee sinua tässä ja autamme sinua löytämään muualtakin uusia rakentavia ihmissuhteita seurakunnista, AA:sta, NA:sta, harrastusryhmistä, jne.