Koevapausvangeille uusi Kan-koti Saarijärvelle!

Saarijärvelle on perustettu uusi Kan-koti koevapauteen tulevia vankeja varten. On tunnettua, että rikoskierteeseen joutuneet ihmiset harvoin kuntoutuvat vankeusaikana vankilan sisällä. Vankeusaika on pysäyttävää aikaa, jolloin on hyvä miettiä elämän suuntaa ja moni tekeekin päätöksen aloittaa uuden elämän vankeuden aikana. Viime vuosina vankeudenhoidossa on kiinnitetty yhä enemmän huomiota siihen, että vankeja voitaisiin koevapauden kautta sijoittaa normaalin yhteiskunnan piiriin valmistautumaan rikoksettomaan elämäntapaan.

Saarijärven Kan-koti on tarkoitettu uudenlaista elämäntapaa etsiville koevapausvangeille. Kan-koti ei ole laitos, vaan elämä kodilla on järjestetty mahdollisimman samanlaiseksi kuin elämä vankeuden jälkeen. Kan-kodilla asutaan omassa kodissa, laitetaan ruoka, siivotaan ja huolehditaan normaalista arjen asioista. Työkuntoutukseen eli töihin lähdetään eri paikkaan kuin missä asutaan. Käydään harrastuksissa ja keskustellaan ryhmissä tai työntekijän kanssa hämmentävistä, innostavista tai mieltä painavista ajankohtaisista asioista. Näin valmistaudutaan sellaiseen elämään, jota vankeuden jälkeenkin on vastaan tulossa.

Kan-kodin työntekijät ymmärtävät millaista vankeusaika on ja miten haastavaa uuden elämän rakentaminen on. Vastaavalla ohjaajalla Vesa Rautasaarella on yli 10 vuoden ja erityisohjaaja Sakari Pihlajalla yli 30 vuoden kokemus vankien kanssa työskentelystä sekä vankiloissa että vankilan jälkeisessä elämässä.

Me rakennamme sinulle toiveikasta tulevaisuutta!

Sakari Pihlaja ja Vesa Rautasaari

Yhteystiedot:
Saarijärven Kan-koti
Kolkanlahdentie 250 B
43250 Kolkanlahti
puh 045-7833 5181
saarijarvi@kan.fi