Vankilatyö

Sukevan vankila

Sukevan vankilan Kan-osasto on aloittanut toimintansa 11.09.2013.
Sukevalla on käytössä kokonainen kahdeksan vangin oma osasto, jonne muilla vangeilla ei ole asiaa. Osastolla on oma päivärutiininsa, joka koostuu erilaisista elämänhallintaan liittyvistä oppitunneista. Päivittäiseen ohjelmaan kuuluu myös hengelliseen elämään liittyvää Raamatun opetusta.

Jokaiselle ryhmän jäsenelle laaditaan oma selviytymispolku. Tällä pyritään siihen, ettei kukaan osaston läpikäynyt mies joudu palaamaan siviilissä tyhjän päälle. Ryhmän jälkeen miehet siirtyvät yleensä avolaitoksiin ja sen jälkeen mahdollisesti Kan ry:n tarjoamaan jatkohoitoon. Jyväskylän Kan- koti on erikoistunut vastaanottamaan vapautuneita vankeja.

Miehet Sukevan osastolle valitaan ensisijaisesti Sukevan vankilasta sekä lisäksi Itä/pohjos- Suomen alueen vankiloista. Koska osasto on kristillinen, odotetaan sinne hakeutuvilta myönteistä suhtautumista kristillisiin arvoihin. Henkilökohtaista uskonratkaisua ei kuitenkaan edellytetä.

Yhteystiedot:
Sukevan vankila
(Ristikkotie 10)
PL 2
74345 Kalliosuo

Kan-osaston työntekijä
Vastaava ohjaaja
Sirpa Ignatius
p. 050 469 2035
sukeva(at)kan.fi

 

Vapauteen Hallitusti eli VAHA-hanke


RAY:n rahoittaa vapautuvia vankeja tukevaa VaHa -projektia (Vapauteen hallitusti). Viiden jyväskylässä toimivan sosiaalialanjärjestön yhteistyöprojektin kohderyhmänä ovat Jyväskylän alueelle vapautuvat vangit, sekä miehet että naiset. Tavoitteena on vangin onnistunut vapautuminen ja sitä seuraava rikokseton elämäntapa. Vankeja autetaan löytämään jatkopolkuja rikoksettomaan ja päihteettömään elämään, sekä löytämään yhteisöjä, jotka tukevat näitä tavoitteita. Jatkopolkujen kartoitus ja valmistelu aloitetaan jo vankeusaikana. Vanki haetaan vapautumispäivänä vankilasta ja häntä tuetaan yksilöllisten tarpeiden mukaan vankeuden jälkeen.

Yhteystiedot:
Kari Lahti 050 4087092, kari.lahti(at)suvanto.fi
Ari Kivinen 040 7750379, ari.kivinen(at)jklkl.fi

VAHA-hankkeen nettisivut:
http://vaha-projekti.fi/

VaHa-hankkeen yhteistyöjärjestöt:
Kristillinen alkoholisti- ja narkomaanityö ry (Kan)
Mielenterveysyhdistys Kello ry
Jyväskylän Katulähetys ry
Vaajakosken Suvanto ry
Kuiville Pyrkivien Tuki ry